zaterdag 9 november 2013

Woehoeeeeee

Weer een berichtje van ons..
Gisterenochtend zijn we vanaf ons Jucy hotel naar Jucy Rentals gelopen (bepakt en bezakt). Na een uitleg zijn we op pad gegaan in onze eigen wagen. Zooo gaaf! Hij is echt zo leuk! Elke keer als we er in stappen ziet hij er zo vrolijk uit.
We zijn meteen gaan rijden (Deniz was zo stoer om als eerst achter het (rechter)stuur te gaan. Auckland was wel meteen de vuurdoop want dat is de drukste stad van het land. We zijn richting het noorden gaan rijden. Meteen als je Auckland uitrijd reden we een andere wereld in. Overal heuvels en bossen. Gaaf! We hebben de eerste dag 5 uur gereden (met wat tussenstops).
We kwamen aan op een stille DOC (department of conservation..soort staatsbosbeheer in NZ) camping aan die ons wel mooi leek. En op het moment dat we uitstapten begon het vol te lopen. Overal kwamen campers vandaan..superleuk! Er zaten ook wat Nederlanders tussen.
We stonden op een veld pal naast een beschermd Kauri-bos. We zijn gelijk een tocht gaan lopen.. na een paar minuten zei ik ineens: WOOOOW DENIZ KIJK! En ja hoor.. daar stond de eerste Kauri-boom. Bizar.. ZO groot! En ze werden als maar groter naar mate we doorliepen. Echt gaaf. Het was een beetje regenachtig, maar dat maakte niet zo veel uit.. het was écht een tropisch regenwoud. Overal palmbomen, beekjes en natuurlijk de Kauribomen.
We hebben lekker gekookt en na het eten nog een keer een nachttocht gemaakt door de Kauriforest. De Kiwi's (de zeldzame Nieuw-Zeelandse niet vliegende vogel) is namelijk juist 's nachts actief. We hebben hem alleen niet gevonden en hoorden heel veel gegrom uit het oerwoud komen.. binnen een paar minuten stonden we dus weer bij de camper hahaha.
We waren echt supermoe en zijn gaan slapen. Toen we lagen keken we hoe laat het was (het voelde als een uur of 1).. bleek het 21.15 uur te zijn.. Haha.
Het wakker worden is het allerlekkerst in de camper. Hup, je schuift een raampje open en hebt meteen de boslucht en de bizarste vogelgeluiden om je heen (het lijkt wel alsof iemand achter een boom een instrument staat te bespelen ofzo..).
We waren allebei vroeg op dus zijn maar meteen lekker gaan douchen (deze camping had een warme douche! Dat schijnt zeldzaam te zijn). Deniz heeft een eitje gebakken en we zijn hierna meteen weer op pad gegaan.
We reden heel lang door de Kauri-bossen.. zo mooi! We hebben onderweg de 'Father of the Forest' gevonden.. De allergrootste boom ooit! Zo gaaf! Jammer dat deze bomen zo beschermd worden dat je de meesten niet mag aanraken (of kroelen..bah).
We reden door richting Bay of Islands en zijn nu in Paihia.. waar we nu in een park zitten te chillen.
We hebben twee geweldige watervallen gezien onderweg.. zo gaaf. De zon begon te schijnen en dan is het allemaal nog veel mooier. Het was 24 graden vandaag.. de korte broeken zijn aan! YES!

Deniz & Door