donderdag 28 november 2013

Zo blauw!

Hee!

Vanuit de Catlins (waar we echt op een van de mooiste plekjes ooit gestaan hebben in een baai), zijn we gaan rijden richting Dunedin. Deze drukke stad (die een beetje op Schotland lijkt) vonden we eigenlijk maar niks.. we wilden snel weg hier.. weer de natuur in. We reden door naar de Moeraki Boulders.. een heel geheimzinnig iets.. Dit zijn namelijk ronde stenen die zomaar ineens midden op het strand liggen. De meeste mooi rond.. sommige kapotgevallen. Eigenlijk weet niemand precies waar deze vandaan komen.. maar ze liggen er al eeuwen en er worden allerlei theoriën bedacht.

Nadat we even op een ronde steen gestaan hebben zijn we doorgereden naar Lake Benmore waar we het bordje ‘hot tubs’ zagen en dit niet konden weerstaan. We zijn rond een uur of 7 hier naar binnengelopen en zeiden dat die ‘hot tubs’ ons wel wat leken. We betaalden en werden naar buiten gebracht. Midden in de natuur stond daar verborgen in de duinen een privé hot-tub die met échte houtblokken werd verwarmd. Er stond een schoorsteen op die keihard rookte. We mochten hier ‘as long as you want’ blijven.. Bloot! Dit was natuurlijk echt perfect.. We hebben hier twee uur lang gechilld totdat we ons koortsachtig heet voelden hahaha. Pap dit had jij echt heerlijk gevonden. We zijn hierna een terrein gaan zoeken om te gaan slapen en kwamen in het donker aan.. We hebben hier wat noodles gemaakt en na een potje scrabble met een biertje zijn we gaan slapen.

De volgende dag reden we door naar de bergen.. deze weg werd steeds mooier en op een gegeven moment móesten we wel stoppen! Want we waren bij het supermooie Lake Pukaki aangekomen! Dit is een bizar blauw meer wat uit gletsjer-water bestaat. Echt gaaf!
We reden door en zagen de bergen van vorige week nu vanaf de andere kant. Gaaf! We kwamen in een dorpje genaamd Mount Cook Village. We begonnen hier aan een 3 uur durende tocht door de ‘Hooker Valley’ (geen idee waarom het zo heet). Dit was supermooi.. we liepen pal naast de gletsjer en kwamen uiteindelijk uit bij een gletsjer meer waar letterlijk de ijsklonten op dreven.

Na deze tocht zijn we langs Lake Pukaki gereden en doorgegaan naar Lake Tekapo: NOG mooier! Dit meer was nóg blauwer dan Pukaki. Bizar! We zagen hier meerdere bruidsparen hun fotoshoot doen. In dit gebied staan overal paarse lupines (we denken tenminste dat dit lupines zijn.. ze lijken op die uit Jeffrey’s tuin).. echt gaaf! En bij dat blauwe meer werd dit nog mooier..
En zoals bij bijna alle hoogtepunten die we in deze reis beleven, scheen ook hier de zon!
We reden na Lake Tekapo letterlijk de bui in (met aan de rand van de bui een regenboog) en zijn hier helaas niet meer uitgekomen haha.

We stonden vannacht in een dorpje met de vage naam ‘Pleasant Point’ en zijn vanaf daar via Christchurch (waar we ook gauw door heen gereden zijn omdat er ineens veel meer wegen zijn dan één) doorgereden naar Kaikoura.  Hier zitten we nu met een enorm biertje in een pub.
We durven er nog niet aan te denken.. maar vinden het stiekem zo jammer dat het al bijna tijd is om terug te rijden naar Christchurch om onze Jucy in te leveren. Gelukkig is dit nog heeeeeeeeeel ver weg, toch?

Liefs Deniz en Doortje