zondag 17 november 2013

Het einde van de reis op het Noordereiland!


Hallo allemaal
 

We zijn na ons laatste verhaal op een heel mooi terreintje gestrand wat midden in het bos lag. Vlak naast een grote rivier. We hebben hier ’s avonds heerlijk bij het vuur gezeten en gezongen met een biertje er bij. Echt gezellig. De maan is zo fel dat je geen lampje meer nodig hebt om even te piesen buiten. Echt mooi die lichte sterrenhemel.

Na dit mooie terreintje zijn we in een nieuwe sprookjeswereld beland, we zijn namelijk naar het uiterste (zuidelijke) puntje van het Noordereiland gereden genaamd Cape Palliser.
We kwamen hier op aanraden van Patty’s vader Wim Kok! Wat zijn ze blij geweest met deze tip.

We wisten dat hier ergens zeehonden zouden leven.. waar precies, wisten we niet helemaal. Toen we langs het water reden dacht ik iets te zien bewegen in het water. Ik stopte en probeerde het Deniz uit te leggen.. Deniz zag uiteraard helemaal niks. Toen besloot ik onze supersonische zoomlens er bij te pakken en het even naar wat dichterbij te halen. Ik maakte een foto en toen we deze terugkeken bleek het een diepzeeduiker te zijn met snorkel hahaha.

We reden door en zagen voor ons een heel mooi plaatje.. een rood/wit-gestreepte vuurtoren boven op een rots aan een supermooi strand. Toen dacht ik weer wat te zien! In het water! We parkeerden de Jucy en liepen naar het water.. ineens zagen we ze overal..echte zeehonden! Allemaal dikke luierende Tabbie’s (ze deden ons echt aan Tabbie denken) die daar lagen te chillen en te rollen. Echt geweldig. We hebben er wel een uur gezeten op een rots.. echt gaaf!

We hebben daarna de hele steile trap naar boven geklommen en de vuurtoren nog even van dichtbij bekeken.. We zijn hierna teruggereden en hebben in Ngawi pal aan het water geslapen.
Het doet ons (vooral mij) heel erg aan Schotland denken.. ’s ochtends in een naar vuurruikende trui naar buiten stappen en de zeewind voelen en de zee zien en horen.. heerlijk!

Op dit moment zitten we om 2:30 uur ’s nachts op de ferry die ons van Wellington naar Picton zal varen! We zitten nu op de pikzwarte zee. Helaas konden we geen ferry meer overdag boeken omdat er een enorme drukte was dit weekend bij de ferry's. Eén van de boten van de andere maatschappij had een kapotte propellor en mocht niet meer varen.. vandaar dus de drukte bij de andere boten! Maar beter 's nachts dan niet, toch?
 
Hebben zin in ons volgende avontuur! Op naar het Zuidereiland!

Liefs van Deniz en Doortje


PS: Hank vroeg of hij ook eindelijk eens op het blog mocht.. dus daarom ook een foto van hem.