dinsdag 26 november 2013

Ver in het Zuiden van het Zuider-eiland

Hallo allemaal!
We hebben de afgelopen dagen rondgereisd in het meest Zuidelijke deel van het land. We zijn in het supermooie Fiordland National Park geweest. Dit zijn echt supermooie fjorden; bergen, zee, watervallen, meren. Gaaf!
We reden hier door heen met stralende zon door de bossen.. en boven die bomen zag je de witte bergtoppen. Echt heel mooi.
We hebben deze nacht aan Lake Gunn gestaan.. een heel mooi meertje midden in de bergen.
Hier hebben we lekker gitaar gespeeld, gelezen, gezwommen en Deniz heeft een poging gedaan om vis te vangen..
De ochtend er na zijn we door gereden naar het laatste en mooiste fjord Milford Sound. Helaas was het deze dag niet zo'n mooi weer.. maar het had ook wel wat.. die bergen in de wolken.. en een spannende waas over het water. Om bij Milford Sound te komen moet je door de Homer Tunnel rijden.. Een best wel creepy niet verlichte, eenbaans, lekkende, 1270 meter lange tunnel dwars door een berg heen!! Er staat een stoplicht die elk kwartier van licht verandert..Haha.
We hebben in Milford Sound een boottocht gemaakt door de fjorden heen.. overal zag je watervallen (wat sneeuw of regenwater was wat van de bergen af droop).. We zagen hier ook zeehonden! Ohja! Er leeft hier ook een zeldzame papegaaiensoort! En hij liep gewoon over de auto's heen die bij de tunnel stonden te wachten! Gaaf!!!
Na deze tocht hebben we via wifi contact gehad met mijn oude Sint-Jozef-klasgenoot Didi.. die al een jaar rondreist dit in dit gave land en hier zelfs getrouwd is met haar man Tyler. Zij waren toevallig op weg naar Milford Sound. We spraken af na 1,5 uur bij een meer. En ja hoor.. precies 1.5 uur later reden we allebei tegelijk de parkeerplaats op! Bizar! We hebben lekker even bijgepraat en zijn daarna weer allebei de andere richting op gereden. Echt leuk.. zo even een Nieuw-Zeelandse date.
Wij zijn doorgereden naar een regenachtig plaatsje aan zee genaamd Bluff. Hier hebben we een douche genomen op een luxere camping.. alle apparaten weer opgeladen en onze gootsteen na 3 weken eindelijk geleegd (er zit een tank in de wagen die al dat gore water bewaart).
De ochtend er na werd er voor mij gezongen door Deniz. Want ik ben 25 jaar geworden!! Deniz had slingers opgehangen in de camper en een ontbijt op bed gemaakt! Lief! En ik kreeg zelfs een klein kadootje! 2 verjaardagskaarten van Deniz en lieve collega Kim! Echt superleuk!!
Toen ik 's ochtends na de tweede douche de Jucy in stapte werd ik gebeld!! Joehoee!! Dat is leuk! Mijn ouders en Janneke zongen langzalzeleven aan de telefoon! Nu voelde ik me helemáál jarig!
Dankjulliewel!
We zijn deze dagen door de Catlins gereden.. een heel stil, maar héél mooi gebied met hele mooie stranden. Op één strand hebben we de zeldzame hectordolfijnen zien zwemmen.. ze waren overal! Gaaf!! We wilden eigenlijk gaan surfen hier.. maar het was eb.. dus we besloten door te rijden.
We reden naar een strandje waar de zeldzame geeloogpinguin leeft.. we hebben hier heel stil rondgelopen en zitten kijken.. maar zagen helaas niks! Jammer! We besloten terug te lopen naar de Jucy. En net toen Deniz nog één blik wierp op het strand.. kwam die daar aan waggelen! Achhh!!! Heel lief.. met eten in zijn mond.. liep hij naar de zee. Gaaf!!!
Liefs van ons

PS: het lukt me niet om de foto's in een normaal formaatje hier te krijgen.. dus dan maar zo!