zaterdag 23 november 2013

Woehoeee!!

Hee hallo!

De wekker stond de volgende ochtend al om half 7 omdat we geen enkele kans wilden missen om de bergen in de heldere lucht te kunnen zien.  Hoe helder het de vorige avond ook was geworden (sterker nog.. we hebben een supermooie zonsondergang gezien aan zee!), hoe bewolkt het nu weer was toen we de Jucy uitstapten. Bah! We zijn toch snel gaan wassen, aankleden en ontbijten en weer terug gereden naar het dorpje Fox. Toen we dit dorpje in reden, reden we letterlijk de blauwe zonnige lucht in! YES! We zijn meteen een zaakje binnengelopen en vroegen of we misschien een helicoptervlucht konden maken. We kregen als antwoord: ‘yes ofcourse, are you ready in 3 minutes?’ AHH!! We konden meteen vertrekken! Supergaaf! Om 9 uur steeg onze helicopter op en vlogen we over Mount Cook! De hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Overal sneeuw.. zo mooi! Zo wit! Deniz en ik zaten voorin.. sterker nog, mijn been zat tegen die van de piloot aan. Supercool! Allemaal knoppen en meters voor ons..Koptelefoon op ons hoofd. En een bizar uitzicht! Naast Mount Cook zijn we geland bovenaan de Fox gletsjer. Dit was echt supergaaf.. je zag alleen maar wit om je heen.. zo mooi! We hebben hier foto’s gemaakt en uiteraard een sneeuwbal gegooid en zijn weer de helicopter in gegaan. Deze vloog in rondjes over de Fox gletsjer.. zo bizar om te zien! Daar was die regenachtige glimp van een klein stukje modderige Franz Jozef gletsjer van de dag er voor niets bij. Dit was echt heeeeeeeel gaaf.

We zijn meteen gaan rijden richting het zuiden. Bij het begin van de Haast Pass (de mooiste route in Nieuw-Zeeland met overal watervallen en rivieren) hebben we twee Duitse meisjes opgepikt die mee wilden liften. Dus hup, alle backpacks de Jucy in en voor het eerst hadden de twee stoelen achter ons ook een functie. In Wanaka zijn de meisjes hun eigen gang gegaan en zijn wij lekker gaan lunchen aan lake Wanaka. Supermooi. Overal bergen om het meer heen.

We zijn hierna doorgereden naar Queenstown waar we afgelopen nacht hebben geslapen aan het  meer waar we vanochtend een hele koude duik hebben genomen.. Dit is toch wel het lekkerste begin van de dag!

We zijn op dit moment in Te Anau, op weg naar Milford Sound.
 
Liefs van ons