dinsdag 12 november 2013

Hobbiton!

Na het stinkende Rotorua, zijn we door gereden naar Matamata. We hebben hier echt iets heel gaafs gedaan. We zijn namelijk even in het wereldje gestapt van Frodo. Het was zo gaaf! We zijn gewoon OP de filmset geweest van The Lord of the Rings! Kick!
 
 



Weer een verhaal uit dit gave land


Lieve allemaal

 
Inmiddels zijn we al weer drie dagen verder in ons grote avontuur.

Nadat we ons verslag hadden geschreven drie dagen geleden zijn we naar Russel gereden (een klein stadje aan de zee in Bay of Islands). In Russel zou onze boot de volgende ochtend om 8 uur al vertrekken, dus we hebben hier een camping gezocht. We vonden een 4-sterrencamping (een stuk duurder en véél luxer) waar we een mooie spot hadden bovenop een berg. Eigenlijk voelden we ons hier niet helemaal thuis tussen die hele grote campers en wasmachines, drogers, haarföhnen en keukens met bbq’s.. maar het was toch wel een heel mooi uitzicht.
We zijn ’s avonds nog lekker gaan wandelen naar de zee.

De ochtend er na begon de boottocht door de Bay of Islands. We gingen op zoek naar dolfijnen!! Joehoee! Deze tocht was echt supergaaf. We hebben twee soorten dolfijnen gezien en  het wordt nog cooler.. we mochten onder de reling door hangen vooraan de boot (dus ongeveer een halve meter boven het water).. en we moesten heel veel lachen en geluid maken. De dolfijnen kwamen hier op af en bleven onder ons door en voor ons uit zwemmen.. Zo gaaf! Het leek wel een film. We konden ze zo aanraken (maar dit mocht niet vanwege bacteriën van onze handen).
Dit was echt zo gaaf!
En toen was het zover.. we mochten het water in! We hebben met dolfijnen gezwommen!! WAUW!
Het was wel moeilijk bij te houden want ze zwommen echt heel snel, maar als je naar beneden keek zag je zo een paar enorme dolfijnen onder je door zwemmen (4 meter lang!). Echt kick. Zo bijzonder. Deniz trok ze aan.. die heeft er echt veel gezien en vlakbij!!

Na deze boottocht zijn we urenlang gaan rijden voorbij Auckland naar Coromandel. We kwamen ’s avonds aan bij een supermooi plekje vlakbij het plaatsje Thames. We stonden hier met de Jucy naast een beek in een bos. ’s Avonds hebben we voor het eerst bij een vuurtje gezeten en lekker gitaar gespeeld. Er was een heldere sterrenhemel met een superfelle maan. Zo gaaf!
Ohja toen we hadden afgewassen kwamen we er achter dat we geen afwasmiddel hadden gebruikt maar nagellakremover (dit heeft serieus bijna de zelfde verpakking hier).. hahaha. Gatver! Dat zal lekker smaken de komende dagen.
De dag er na hebben we een duik genomen in het steenkoude beekje en zijn we weer op pad gegaan.

We reden door het bos naar de andere kust van Coromandel om daar naar het mooiste strand te gaan wat we ooit hebben gezien.. Cathetdral Cove! Zo gaaf! Na een tocht door de bossen kom je bij een strand aan waar een poort door de rotsen is die twee supermooie blauwe stranden met elkaar verbindt. Het geluid van de golven in deze ‘poort’ was zo bizar hard en gaaf. Een beetje eng zelfs.
We hebben hier superlekker gezwommen.. dit was tot nu toe de heetste dag van onze reis. Geen idee hoe warm, maar heet was het wel.

We zijn ook nog bij Hot water beach geweest.. hoopten dat we nog even tijdens eb een hot pool konden graven.. helaas was het enorm vloed (het was zo wild dat ze ons hebben afgeraden hier te zwemmen). Het zou pas ’s avonds weer eb zijn.. en dan wilden wij al weer op pad zijn.. dus we zijn door gereden naar Rotorua! Onderweg zijn we vaak gestopt voor supergave uitzichten.
Op een gegeven moment dacht ik dat Deniz een scheet had gelaten.. dus ik zei: ‘gatver, ben jij dat?’ Toen beseften we ons dat dit de zwavellucht is die rond Rotorua hangt.. (je zal er maar wonen). Rotorua staat bekend om de Thermal springs. Overal heetwaterbronnen, modderbaden.. oftewel blubber met een rotte eierenlucht! Maar supergaaf!

We zijn door gereden naar een klein meer vlakbij Rotorua Lake Okareka.. het was al donker, dus we zijn gauw gaan koken. Hierna hebben we met kaarsjes aan nog even bekeken waar we de volgende dag heen zouden gaan. We waren supermoe van deze dag dus zijn lekker gaan slapen. Heerlijk met de golven als ontspanningsmuziek (het leek net ‘onze’ beach in Schotland).
’s Ochtends weer vroeg op (heel raar.. maar in dit land wil je gewoon niet uitslapen.. er is veel te veel te zien en we zijn s’ochtends al weer te benieuwd om te blijven liggen).

Het rijden gaat trouwens heel goed! We hebben allebei al een lekker eind gereden en de Jucy rijdt heerlijk. Het is zo gaaf dat je alles bij je hebt en gewoon overal kan stoppen en hup je bed kan uitklappen!

Toen we wakker werden heb ik (Doortje) snel een wakkerwordtduik genomen in het meer en na een gebakken eitje zijn we weer gaan rijden. We zijn naar Wai-o-Tapu gegaan.. en hebben hier een van de grootste thermal springs gezien. Bizar.. alles rookt, sist en borrelt. En je beschuldigt iedereen van scheten.. gatver! Hahaha.

Doeei!