donderdag 21 november 2013

Zuidereiland


Lieve allemaal

Toen we ’s ochtends vroeg met de boot in Picton op het Zuidereiland aankwamen zijn we meteen een eind gaan rijden. Marlborough Sounds is zo mooi!! We reden door Marlborough Sounds en zijn daar op een mooi plekje aan zee gaan slapen. Het voelde alsof er een nachtdienst op zat..
Om 1 uur zijn we er uit gegaan, hebben we een eitje gebakken en zijn we gaan rijden naar het Abel Tasman National Park. We hebben hier een veel te luxe camping gevonden waar we meteen onze kleren hebben gewassen. We zijn hier achterlijk lux een privé jacuzzi ingestapt.. Aaah fijn!

Deze eerste dag was pecies zoals ze Nieuw-Zeeland hadden beschreven op internet; ’s ochtends was het bloedheet en sliepen we met deur open in de zon.. en ’s middags reden we door onweer en stortregen door Nelson heen. Dit stadje had Bertie ons aangeraden.. Nou sorry Bertie, maar we hebben er geen reet van gezien hahaha. We zijn voor het idee wel even door Nelson gaan lopen.. maar ik geloof toch niet dat dit is wat jij hebt gezien.

De ochtend er na was het echt bizar mooi weer.. een strakke blauwe lucht en een heerlijk warm zonnetje hadden we bij ons gebakken eitje.  Perfect.
We zijn door een bootje afgezet midden in de onbewoonde wereld en hebben een paar uur door het Abel Tasman National Park gelopen.. Zo mooi!! Je zag door de bossen de goude stranden met felblauwe zee.. wauw! Uiteindelijk kwamen we bij een verlaten strandje aan waar we een heerlijke duik hebben genomen.. we waren helemaal alleen! Zo gaaf!

Na een paar uur pikte het bootje ons weer op.. tijdens de vaart terug naar het vaste en bewoonde land kregen we nog een heel mooi kadootje (de kers op de taart) want er begon zojuist een wilde dolfijnen-‘show’ om ons heen.. Bizar!! Een paar honderd meter verder zagen we ze ons al opwachten midden in de zee.. het waren er denk ik wel dertig.. overal sprongen ze uit het water..
Ze deden de mooiste kunstjes en iedereen riep: ‘ooooh’ of  ‘aaaaah’.. een soort vuurwerk!

Na deze mooie dag zijn we doorgereden naar het zuiden en kwamen we bij een mooi meer aan. Hier hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de Nieuw-Zeelandse sandflies.. (een soort midgets).. Het lijkt nu wel of Deniz de waterpokken heeft.. haha ach!
We zijn in de ochtend gaan rijden en hebben dit eigenlijk de hele dag gedaan. We reden langs  supermooie stranden met hele wilde golven.

We zijn ook langs de ‘pancake rocks’ gereden.. dit zijn rotsen die vervormd zijn jarenlange golven die keihard tegen en langs de rotsen aan slaan.
Onderweg kwamen we een bizarblauwe gletsjer-rivier tegen.. je zag toen we uitstapten dat het links in de bergen aan het regenen was en rechts scheen de zon in de bergen.. bijzonder!
We reden door naar een klein stadje aan zee waar we ondanks de regen van deze avond ’s avonds -toen iedereen om ons heen al sliep - toch nog een lekker vuurtje hebben gemaakt. Sinds we op het Zuidereiland zijn is het wat meer gaan regenen.. maar dat haalt de lol niet weg hoor. We hebben waslijnen in de Jucy gemaakt.. dus onze doorweekte kleren hangen nu te drogen.

Vandaag zijn we naar de Franz Jozef gletsjer gelopen. Dwars door de regen heen liepen we langs rivieren en watervallen. Uiteindelijk mochten we wegens gevaar niet écht bij de glacier..maar het zag er wel bizar uit. Het is wel jammer dat we de echte bergen nog niet echt gezien hebben doordat het vandaag zo bewolkt is geweest. Maar volgens de weerberichten zou het morgen een mooiere dag worden.. dus we hebben besloten nog een nachtje in dit gebied te blijven. Vannacht slapen we in Fox. We hebben nadat we de natte kleren uitgehangen hebben het bordje ‘hot pools’ gevolgd.. en zijn in een heerlijk bad van 40 graden gedoken.. Ah fijn!

Tot ons volgende bericht!

We vinden het trouwens echt heel fijn dat we steeds van die leuke berichtjes krijgen! Dankjulliewel!