zondag 1 december 2013

Kaikoura


Hallo!

Afgelopen dagen zijn we van Kaikoura naar de noordkust gereden en daarna zijn we terug gereden langs Kaikoura naar Hanmer Springs. En zo hebben we een heeeeeeel groot rondje in het Zuidereiland gereden.

Wat afgelopen dagen echt het allergaafst was, was Kaikoura. Een supergezellig stadje aan een baai helemaal omringd met bergen met witte toppen.. Wauw.
We kwamen hier aan in een stortbui en zagen toen nog niks van wat we de ochtend daarna zagen toen we wakker werden.. zooooo mooi! Die bergen. Bizar!
We stonden vroeg op omdat we de avond er voor een boottocht hadden geboekt.. en niet zomaar een boottocht.. Een whale-watch!! Woeeehoee!

Het was vandaag gelukkig supermooi weer.. wel waaide het hard, waardoor er bij het verzamelpunt precies achter onze vaart ‘seasickness warning’ stond. Nou dat hebben we geweten ook..
We zaten in een best wel grote boot en gingen rond 10 uur 's ochtends de oceaan op. We konden niet naast elkaar zitten omdat er alleen nog maar losse stoelen over waren.. dus Deniz zat ergens anders. Ik vond de tocht echt geweldig.. een soort achtbaan.. de golven waren echt gigantisch.. Af en toe keek ik naar achteren om met oogcontact te vragen of het nog goed ging met Deniz.. Hij maakte dan zo’n ‘gaat wel’ gebaar.. Maar het ging helaas niet en Deniz heeft zich echt heel rot gevoeld.. ach. Net als nog een paar mensen heeft hij zich alleen maar bezig gehouden met overgeven en proberen de misselijkheid weg te zuchten.. ach, zo zielig.  

Maar!!! Ik zou bijna vergeten te vertellen over hetgeen waarvoor we op deze wilde zee aan het varen waren. Het was dus ons doel om een walvis te spotten.. dit was echt zo cool.. Door middel van een soort enorme geluidsversterker die onder water werd gehouden, kon de kapitein horen hoe ver de walvis onder ons zwom of hoe lang geleden hier een walvis heeft gezwommen. Een potvis (‘Spermwhale’) is één van de meest bizarre maar ook meest voorspelbare walvissen die er is.. Hij zwemt ongeveer een uur lang in de diepte en komt dan ongeveer 10 minuten lang ademhalen aan de oppervlakte. De kapitein kon dus voorspellen dat een walvis elk moment weer adem moest komen halen.. we zaten dan allemaal in stilte om ons heen te zoeken of we iets zagen. Zo cool! En ja hoor! Daar zwom die! Echt bizar!! Enorm! We zagen een hele grote rug het water uitsteken die om de zoveel seconden een fontein er uit spoot. Echt gaaaaaaf! En toen die na 10 minuten weer terug de 3 kilometer lage diepte in ging dook hij zo mooi met zijn staart als laatst weer het water in.. Wauw!
En om het nog leuker te maken.. we hebben er nog één gezien!! Allebei echte potvissen! Van volgens de kapitein 18 meter lang! Zo bijzonder..
Ook hebben we een albatros zien vliegen.. Groot!!

Nou, gelukkig voelde Deniz zich zodra we op het vaste land waren al weer beter en hebben we hierna lekker met wat friet geluncht in het zonnetje. Hierna zijn we naar de sealcolony van Kaikoura gegaan.. zo heerlijk hoe die zeehonden overal liggen te chillen.
We zijn nu in Hanmer Springs.. een super leuk dorpje midden in de bergen. Hier hebben we gisteren – moet kunnen toch? – weer heerlijk gechilld in hot pools. Ah zo fijn!
Het zonnetje schijnt nu en we gaan nog even genieten van deze laatste dagen.

Doeeeeeeii!!!
Deniz & Doortje





 
 

 

8 opmerkingen:

  1. WAUWEWIEWOEPIE !

    Jullie snappen dit wel he ?
    We gaan dit kijkje in Nieuw Zeeland zo missen !
    Zulke leuke verhalen, zulke mooie foto's ....
    Bedankt Deniz en Doortje voor al dat moois, we vonden het zó gezellig, echt !
    Een hele goeie reis terug (we weten zeker dat jullie ook daar van weten te genieten)
    Liefs Kees en Tilly.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat gaaf!! Super!!! Je hebt gewoon walvissen gezien!! Echt bizar!! Tis zo mooi allemaal om te lezen en te zien!! Geniet van jullie laatste dagen!! Hou van jullie! Kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja hier ben ik weer,ik had al een mailtje gedaan vanmorgen maar niet op deze manier,
    Maar inderdaad het was grandioos,18 meter lang die vissen dat is 2 x de kamer met balcon erbij, dat is toch niet te geloven. Bij jullie is het nu net maandag en morgen beginnen jullie dus aan de terugreis,
    Opa en ik wensen jullie een heel gezellige reis terug en tot ziens in Nederland,Tot gauw. XX van opa en oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er weer goed uit!! Walvissen zien lijkt me echt bizar.. dat mooi zoo groot zijn haha :P Geniet nog van jullie laatste dagen :) Tot snel weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieverds, wat een schitterende belevenissen weer! Wél jammer dat Deniz zo beroerd was en het dus achteraf (net als wij) met de foto's moet doen maar die zijn dan ook wel schitterend! Wat een fantastische reis en wat fijn dat wij dit zó hebben kunnen meebeleven! Het zal afkicken worden thuis..de eerste sneeuw en vorst wordt hier donderdag verwacht.....Jullie zijn vast ook al voorbereidingen aan het treffen voor de bonte avond en mochten we jullie niet meer on-line treffen dan wensen we jullie nu alvast een súper fijne afronding van jullie súper mooie reis en een fijne relaxte terugreis!
    Liefs van Pap en mam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. machtig gezicht he die walvissen! leuk, hanmer springs, daar heeft ons neefje met zn vrouw een backpackers! hele goeie afsluiting van de vakantie en goede thuisreis gewenst. grt wim en eline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. damn wat een plaatjes weer! veel plezier met de laagste dagen! Geniet ervan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En alweer fantastisch....jeetje dit wordt niet alleen afkicken voor jullie maar ook voor mij. Geniet nog even heel erg! Goede terugreis en hoop dat Deniz niet luchtziek wordt... ;)

    BeantwoordenVerwijderen